>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Plankton ve Canlı Yem Üretimi | SUR534 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
1) Canlı yem üretimi için ön hazırlık yapar
2) Fitoplankton kültürü yapar
3) Rotifer kültür tekniğini uygular
4) Artemia kültürünü yapar
5) Dafnia üretimi yapar
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Orta | Yüksek | Yüksek | Düşük | Yüksek | ||
2 | Orta | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | ||
4 | Orta | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Yüksek | |
5 | Orta | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Balık Besleme ve Rasyon Hazırlama
Plankton ve canlı yemlerin balık beslemesindeki önemi, fito ve zooplankton üretim teknikleri, güncel uygulamalarda kullanılan zenginleştirici katkı maddeleri, artemia kullanımı.
1- Semra CİRİK, Şevket GÖKPINAR, Plankton Bilgisi ve Kültürü,2006, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayını. ISBN: 975-483-221
2- Planktonoloji 1, İsmet ÖZEL, 2008, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayını. ISBN: 975-483-182-3
3- Planktonoloji 2, İsmet ÖZEL, 2008, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayını, Prof.Dr. ISBN: 975-483-285-4
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Alıştırma ve Uygulama
4) Grup Çalışması
5) Örnek Olay
6) Laboratuvar/Çalıştay
7) Bireysel Çalışma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|||||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
||||||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte