>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomide Araştırma Yöntemleri GMY101 Zorunlu Yüksek lisans 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Selda UCA

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Bilimsel araştırmaya özgü temel akımları, paradigmaları ve kavramları bilir ve açıklar.
2) Bilimsel araştırmanın yapısını ve sürecini bilir ve uygulamaya geçirir.
3) Gastronomi alanında bilimsel araştırmanın değişik boyutlarına ilişkin bilgi, beceri ve eleştirel bakış açısı geliştirir.
4) Bir bilimsel araştırma raporunu olumlu ve olumsuz yönleri açısından eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Orta Yüksek Düşük Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek
3 Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, bilimsel yöntemlere uygun şekilde araştırma sorusunun geliştirmesi, kaynak taramasının yapılması, teorik çerçevenin kurulması ve araştırma yönteminin belirlenebilmesi için gerekli teorik bilgilerin aktarılmasını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte