>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomide Araştırma Yöntemleri | GMY101 | Zorunlu | Yüksek lisans | 1 | Güz | 7 |
Prof. Dr. Selda UCA
1) Bilimsel araştırmaya özgü temel akımları, paradigmaları ve kavramları bilir ve açıklar.
2) Bilimsel araştırmanın yapısını ve sürecini bilir ve uygulamaya geçirir.
3) Gastronomi alanında bilimsel araştırmanın değişik boyutlarına ilişkin bilgi, beceri ve eleştirel bakış açısı geliştirir.
4) Bir bilimsel araştırma raporunu olumlu ve olumsuz yönleri açısından eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, bilimsel yöntemlere uygun şekilde araştırma sorusunun geliştirmesi, kaynak taramasının yapılması, teorik çerçevenin kurulması ve araştırma yönteminin belirlenebilmesi için gerekli teorik bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte