>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları GMY107 Seçmeli Yüksek lisans 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Türk mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olur.
2) Türk mutfak kültürünün tarihsel sürecini ve mutfak kültürünün gelişmesindeki etkili faktörleri anlar.
3) Küreselleşme ve Türk mutfak kültürü arasındaki ilişkiyi kavrar.
4) Türk mutfak kültürü üzerine yapılmış araştırmaları kronolojik olarak inceler.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Düşük Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta
3 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu dersin içeriğini, Türk mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, gelişim sürecindeki etkili faktörler, küreselleşme ve mutfak kültürüne etkisini ve Türk mutfak kültürü üzerine yapılmış araştırmaların incelenmesi oluşturmaktadır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Türk Mutfağının tarihsel gelişimi- Orta Asya dönemi
2) Türk Mutfağının tarihsel gelişimi- Selçuklu dönemi
3) Türk Mutfağının tarihsel gelişimi- Osmanlı dönemi
4) Türk Mutfağının tarihsel gelişimi- Cumhuriyet dönemi
5) Türk mutfak kültüründe etkili faktörler
6) Küreselleşme ve Türk mutfak kültürü
7) Türk mutfak kültürü ve bölgeler
8) Ara Sınav
9) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
10) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
11) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
12) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
13) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
14) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
15) Türk mutfak kültürü araştırmalarının incelenmesi
16) Final Sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Örnek Olay
5) Bireysel Çalışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte