>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları | GMY107 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Güz | 7 |
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Türk mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olur.
2) Türk mutfak kültürünün tarihsel sürecini ve mutfak kültürünün gelişmesindeki etkili faktörleri anlar.
3) Küreselleşme ve Türk mutfak kültürü arasındaki ilişkiyi kavrar.
4) Türk mutfak kültürü üzerine yapılmış araştırmaları kronolojik olarak inceler.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu dersin içeriğini, Türk mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, gelişim sürecindeki etkili faktörler, küreselleşme ve mutfak kültürüne etkisini ve Türk mutfak kültürü üzerine yapılmış araştırmaların incelenmesi oluşturmaktadır.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Örnek Olay
5) Bireysel Çalışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte