>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Coğrafi İşaretleme | GMY109 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Güz | 7 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Sütün oluşumu, hijyenik koşullarda sağımı ve kaliteli süt üretimi hakkında gerekli bilgilerin verilmesi
2) Sütün duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve bu özelliklerin sütün kalitesi üzerindeki etkilerinin öğretilmesi
3) Peynir, yoğurt, ayran, tereyağı, içme sütü, koyulaştırılmış süt, süttozu, dondurma gibi süt ürünlerinin üretim yöntemlerinin öğretilmesi
4) Süt ve süt ürünlerinde coğrafi işaretlemenin önemi kavranacaktır
Program Yeterlilikleri | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | ||
2 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | |
3 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
4 | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders sütün oluşum mekanizması, sağlıklı süt üretim yöntemleri, sütün muhafazası, sütün işlenmesi, içme sütü, fermente süt ürünleri, peynir, tereyağı, yoğunlaştırılmış süt ve süt ürünlerinin coğrafi işareti hakkında gerekli teorik bilgilerin aktarılmasını içerir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte