>

Süt Ürünleri Teknolojisi ve Coğrafi İşaretleme

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yüksek lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Coğrafi İşaretleme GMY109 Seçmeli Yüksek lisans 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sütün oluşumu, hijyenik koşullarda sağımı ve kaliteli süt üretimi hakkında gerekli bilgilerin verilmesi
2) Sütün duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve bu özelliklerin sütün kalitesi üzerindeki etkilerinin öğretilmesi
3) Peynir, yoğurt, ayran, tereyağı, içme sütü, koyulaştırılmış süt, süttozu, dondurma gibi süt ürünlerinin üretim yöntemlerinin öğretilmesi
4) Süt ve süt ürünlerinde coğrafi işaretlemenin önemi kavranacaktır

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Yüksek
2 Yüksek Yüksek Orta Orta Düşük Yüksek Orta Düşük Yüksek
3 Orta Yüksek Orta Orta Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek
4 Yüksek Orta Düşük Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders sütün oluşum mekanizması, sağlıklı süt üretim yöntemleri, sütün muhafazası, sütün işlenmesi, içme sütü, fermente süt ürünleri, peynir, tereyağı, yoğunlaştırılmış süt ve süt ürünlerinin coğrafi işareti hakkında gerekli teorik bilgilerin aktarılmasını içerir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte