>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomide Gıda Mikrobiyolojisi GMY117 Seçmeli Yüksek lisans 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Selda UCA
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların bulaşma kaynaklarını açıklar.
2) Gıda tipine göre indikatör mikroorganizma seçer.
3) Koliform ve fekal koliformun önemini bilir ve tanımlar.
4) Gıdalardan kaynaklanabilecek enfeksiyon ve intoksikasyonları açıklar.
5) Mikroorganizma gelişimini etkileyen iç ve dış faktörleri açıklar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Düşük Orta            
2 Yüksek Düşük Orta            
3 Yüksek Düşük Orta            
4 Yüksek Düşük Orta            
5 Yüksek Düşük Orta            

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Gıda mikrobiyolojisi açısından önemli olan mikroorganizmalar. Gıda maddelerine bulaşan mikroorganizmaların kaynakları. Gıdalarda mikrobiyolojik gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler. Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar. Çeşitli gıda maddelerinde (süt ve süt ürünlerinde, meyve sebze ürünlerinde, vb.) oluşan mikrobiyolojik bozulmalar ve muhafaza ilkeleri. Mikrobiyolojik gıda zehirlenmeleri ve korunma yöntemleri.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte