>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomide Gıda Mikrobiyolojisi | GMY117 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Güz | 7 |
Prof. Dr. Selda UCA
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
1) Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların bulaşma kaynaklarını açıklar.
2) Gıda tipine göre indikatör mikroorganizma seçer.
3) Koliform ve fekal koliformun önemini bilir ve tanımlar.
4) Gıdalardan kaynaklanabilecek enfeksiyon ve intoksikasyonları açıklar.
5) Mikroorganizma gelişimini etkileyen iç ve dış faktörleri açıklar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||
1 | Yüksek | Düşük | Orta | |||||||
2 | Yüksek | Düşük | Orta | |||||||
3 | Yüksek | Düşük | Orta | |||||||
4 | Yüksek | Düşük | Orta | |||||||
5 | Yüksek | Düşük | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Gıda mikrobiyolojisi açısından önemli olan mikroorganizmalar. Gıda maddelerine bulaşan mikroorganizmaların kaynakları. Gıdalarda mikrobiyolojik gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler. Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar. Çeşitli gıda maddelerinde (süt ve süt ürünlerinde, meyve sebze ürünlerinde, vb.) oluşan mikrobiyolojik bozulmalar ve muhafaza ilkeleri. Mikrobiyolojik gıda zehirlenmeleri ve korunma yöntemleri.
Türkçe
İstenmemekte