>

Gastronomi Araştırmaları ve Eleştirel İncelemeler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yüksek lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomi Araştırmaları ve Eleştirel İncelemeler GMY104 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gastronomi alanındaki araştırmalar ne yönde olduğu hakkında bilgi sahibi olur.
2) Gastronomi alanındaki güncel araştırmaları inceler.
3) Gastronomi araştırmalarındaki nitel yöntemleri kavrar.
4) Gastronomi araştırmalarındaki nicel yöntemleri kavrar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu dersin içeriğini, gastronomi alanındaki güncel araştırmalar, bilimsel yöntemleri, eleştirel inceleme oluşturmaktadır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Gastronomi
2) Gastronomide kültür araştırmaları
3) Gastronomide beslenme araştırmaları
4) Gastronomide gıda güvenliği araştırmaları
5) Gastronomide sosyolojik araştırmalar
6) Gastronomide sosyal medya araştırmaları
7) Gastronomi turizmi araştırmaları
8) Ara Sınav
9) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
10) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
11) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
12) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
13) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
14) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
15) Gastronomi araştırmalarının eleştirel incelenmesi
16) Final Sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Benzetim
4) Altı Şapka Metodu
5) Laboratuvar/Çalıştay


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte