>

Şekerli Ürünler Teknolojisi ve Uygulamaları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yüksek lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Şekerli Ürünler Teknolojisi ve Uygulamaları GMY112 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Şeker üretim teknolojisini öğrenme
2) Değişik şekerli ürün üretimi konusunda bilgi sahibi olur
3) Kakao ve çikolata üretim teknolojisini öğrenme
4) Kestane şekeri, pişmaniye, pekmez, lokum ve cezerye üretimlerini öğrenme.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta
2 Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Düşük Yüksek Orta
3 Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek
4 Yüksek Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, şeker üretim teknolojisinde kullanılan yöntemler, makina ve ekipmanlar, şekerli ürünlerin üretim teknolojileri. Ve üretiminde kullanılan hammaddeler ve uygulaması için gerekli teorik bilgilerin aktarılmasını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte