>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gıda Katkı Maddeleri GMY118 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Selda UCA

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gıda katkı maddelerini sınıflandırır.
2) Gıdanın tipine göre uygun katkı maddesini seçer.
3) Gıdada kullanacak katkı maddesinin miktarını belirler.
4) Katkı maddelerinin sağlık risklerini açıklar.
5) Gıdada olması istenen değişikliklere uygun katkı maddesini seçer.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Düşük Orta   Düşük Düşük   Düşük  
2 Orta Düşük Orta   Düşük Düşük   Düşük  
3 Orta Düşük Orta   Düşük Düşük   Düşük  
4 Orta Düşük Orta   Düşük Düşük   Düşük  
5 Orta Düşük Orta   Düşük Düşük   Düşük  

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Gıda katkı maddelerinin tanımı. Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar. Gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddelerinin sınıflandırılması (antioksidanlar, asitliği düzenleyiciler, emülgatörler, gamlar, koruyucular, lezzet maddeleri, lezzet arttırıcılar, renklendiriciler, şelat ajanları, tatlandırıcılar, topaklanmayı önleyiciler, stabilizörler) ve incelenmesi. Gastronomide yaygın olarak kullanılan katkı maddelerinin incelenmesi.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte