>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Katkı Maddeleri | GMY118 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 7 |
Prof. Dr. Selda UCA
1) Gıda katkı maddelerini sınıflandırır.
2) Gıdanın tipine göre uygun katkı maddesini seçer.
3) Gıdada kullanacak katkı maddesinin miktarını belirler.
4) Katkı maddelerinin sağlık risklerini açıklar.
5) Gıdada olması istenen değişikliklere uygun katkı maddesini seçer.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||
1 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
2 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
3 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
4 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
5 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Gıda katkı maddelerinin tanımı. Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar. Gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddelerinin sınıflandırılması (antioksidanlar, asitliği düzenleyiciler, emülgatörler, gamlar, koruyucular, lezzet maddeleri, lezzet arttırıcılar, renklendiriciler, şelat ajanları, tatlandırıcılar, topaklanmayı önleyiciler, stabilizörler) ve incelenmesi. Gastronomide yaygın olarak kullanılan katkı maddelerinin incelenmesi.
Türkçe
İstenmemekte