>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Turizm İşletmelerinde Kalite Yönetimi | TIY110 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 7 |
Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ
1) Kalite kavramını ve özelliklerini bilir.
2) Kalitenin işletmecilikteki önemini kavrar.
3) Kalite uygulama adımlarını sıralar.
4) Ulusal kalite standartlarını bilir
5) Uluslararası kalite standartlarını bilir
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | |
2 | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | |
3 | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Düşük | |
4 | Orta | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | |
5 | Orta | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Kalite kavramı tanımı ve nitelikleri, Kalitenin tarihi ve Gelişimi, turizm işletmelerinde kalite kavramı, hizmet kalitesi, kalite prensipleri, toplam kalite yönetimi, temel unsurlar ve uygulama adımları, EFOM mükemmellik modeli, kalite kontrol teknikleri, ulusal kalite standartları, uluslararası kalite standartları.
Türkçe
İstenmemekte