>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastroenterolojik ve Hapatolojik Hastalıkların Biyokimyası | GHE107 | Zorunlu | Yüksek lisans | 1 | Güz | 6 |
Prof. Dr. Altay ÇELEBİ
1) Karbohidratların, proteinlerin ve lipidlerin emilim mekanizmalarını öğrenir.
2) Emilim mekanizmalarındaki enzimatik yolakları öğrenir.
3) Gastrointestinal sistem hastalıklarının biyokimyasal mekanizmalarını değerlendirir.
Program Yeterlilikleri | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||
1 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | |
2 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Ağız yoluyla alınan besinlerin emilimi sonrası sindirimlerinde yaşanan zorluklar genellikle moleküler düzeyde proteinler üzerinde meydana gelen değişimlerin anlaşılması ile ilişkilendirilmektedir. Bu ders kapsamında temel molekül grupları olan karbohidratların, yağların ve proteinlerin emilim ve sindirim mekanizmaları ve bu süreçlerde rol oynayan enzimatik yolaklar üzerinde durulacaktır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte