>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastroenterolojik ve Hapatolojik Hastalıkların Biyokimyası GHE107 Zorunlu Yüksek lisans 1 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Altay ÇELEBİ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Karbohidratların, proteinlerin ve lipidlerin emilim mekanizmalarını öğrenir.
2) Emilim mekanizmalarındaki enzimatik yolakları öğrenir.
3) Gastrointestinal sistem hastalıklarının biyokimyasal mekanizmalarını değerlendirir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Yüksek Yüksek
2 Orta Orta Orta Yüksek Yüksek
3 Orta Orta Orta Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Ağız yoluyla alınan besinlerin emilimi sonrası sindirimlerinde yaşanan zorluklar genellikle moleküler düzeyde proteinler üzerinde meydana gelen değişimlerin anlaşılması ile ilişkilendirilmektedir. Bu ders kapsamında temel molekül grupları olan karbohidratların, yağların ve proteinlerin emilim ve sindirim mekanizmaları ve bu süreçlerde rol oynayan enzimatik yolaklar üzerinde durulacaktır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte