>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Bahçe Ürünlerinin Biyokimyası ve Analiz Teknikleri | BBY620 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 8 |
1) Bahçe bitkilerindeki temel biyokimyasal yapıyı oluşturan bileşenleri listeler
2) Önemli biyokimyasal maddelerin oluşum ve değişim metabolizmalarını tanımlar
3) Önemli biyokimyasal yapı bileşenlerinin analiz yöntemlerini sıralar
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Düşük | Yüksek | |||||
2 | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | |||||
3 | Yüksek | Düşük | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bahçe ürünlerinde karbonhidratların biyosentezi meyve gelişmesindeki fizyolojik rolleri, karbonhidratların analiz yöntemleri, lipidlerin biyosentezi ve meyve gelişmesindeki fizyolojik rolleri, lipidlerin analiz yöntemleri, proteinlerin biyosentezi ve meyve gelişmesindeki fizyolojik rolleri, proteinlerin analiz yöntemleri, organik asitlerin biyosentezi ve meyve gelişmesindeki fizyolojik rolleri, organik asit analiz yöntemleri, aroma bileşiklerinin biyosentezi, aroma bileşiklerinin analiz yöntemleri.
Ödev Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte