>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Turizm İşletmelerinde Finansal Teknikler | TDR130 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 7 |
Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Prof. Dr. Emrah ÖZKUL
Dr. Öğr. Üyesi Onur AKPINAR
1) Finans ve finansal yönetimle ilgili kavramları anlaşılmasını sağlar
2) Temel finansal tabloları yorumlamayı sağlar
3) Karlılık analizi, başa baş noktası gibi işlemleri yapmayı sağlar
4) Turizm işletmelerinde finans sağlama ve etkin kullanma yöntemlerini yorumlanmasını sağlar
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | ||
2 | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | ||
3 | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | ||
4 | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders kapsamında yiyecek-içecek işletmelerine yönelik olarak finans kavramı, finans ve finansal piyasaların tarihsel gelişimi, finansal yönetimin kapsamına giren konular, finansal kararlar ile firma değeri arasındaki ilişki, diğer disiplinlerle ilişkisi, finansal yönetimin fonksiyonları, finansal analiz, finansal pazarlama ve denetim, fonların sağlanması ve yönetimi, özel kararlarda finansal yönetim, organizasyonlarda finansal yönetimin yeri, finans yönetici, sektör uygulamaları, finansal analiz ve çeşitleri, finansal analiz teknikleri, sermaye piyasaları, yatırım kararları, ve yiyecek-içecek sektöründeki uygulamaları incelenecektir.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte