>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomi De Fermente Gıdalar Teknolojisi | GDR105 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 7 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Gıda işlemede fermantasyonun amacını bilir.
2) Gastronomi alanında kullanılan fermente ürünlerin tarihçesi, üretim prosesi hakkında bilgi sahibi olur.
3) Fermente gıdalarda mikroorganizmaların etkilerini bilir.
4) Dünya Mutfaklarındaki farklı fermente ürünler hakkında bilgi sahibi olur.
5) Fermente gıdaların beslenme ve sağlık açısından faydalarını bilir
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |
2 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | |
3 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | |
4 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |
5 | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Dünya Mutfaklarında Beslenme Üzerine Araştırmalar
Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki, gastronomi alanındaki yeri ve önemi, farklı fermente gıdaların üretim tekniklerinin öğrenilmesi
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Grup Çalışması
4) Örnek Olay
5) Bireysel Çalışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte