>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
İleri Çikolata Teknolojisi ve Uygulamaları | GDR111 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 7 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Çikolatanın eritilmesini ve kristalizasyon sürecini anlamak anlamak
2) Değişik şekerli ürün üretimi konusunda bilgi sahibi olur
3) Çağdaş ve yaratıcı sunumlar
4) Artisan çikolata yapım tekniklerini öğrenmek
5) Farklı dolgu malzemelerini içeren çikolata yapım tekniklerini uygulamak
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | ||
2 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | |
3 | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | |
4 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Düşük | |
5 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders çikolatanın tarihi ve bilimini, üretimi aşamasındaki kimyasal özelliklerini, pastacılıkta kullanımını ve pratik uygulamalar arasında herhangi bir kuvertür çikolatanın, erime, derecelendirme ve doldurulmuş çikolatanın üretimini kapsar.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte