>

İleri Çikolata Teknolojisi ve Uygulamaları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
İleri Çikolata Teknolojisi ve Uygulamaları GDR111 Seçmeli Doktora 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Çikolatanın eritilmesini ve kristalizasyon sürecini anlamak anlamak
2) Değişik şekerli ürün üretimi konusunda bilgi sahibi olur
3) Çağdaş ve yaratıcı sunumlar
4) Artisan çikolata yapım tekniklerini öğrenmek
5) Farklı dolgu malzemelerini içeren çikolata yapım tekniklerini uygulamak

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Yüksek Düşük Yüksek Orta Yüksek Orta
2 Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta
3 Orta Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Yüksek
4 Yüksek Orta Orta Yüksek Düşük Yüksek Orta Düşük
5 Yüksek Orta Orta Yüksek Düşük Yüksek Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders çikolatanın tarihi ve bilimini, üretimi aşamasındaki kimyasal özelliklerini, pastacılıkta kullanımını ve pratik uygulamalar arasında herhangi bir kuvertür çikolatanın, erime, derecelendirme ve doldurulmuş çikolatanın üretimini kapsar.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte