>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomide Atık Yönetimi ve Değerlendirilmesi | GDR115 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 7 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Atık ve atık yönetimi kavramlarını öğrenir.
2) Mutfakta atık yönetimi uygulamalarını öğrenir.
3) Mutfaklarda ortaya çıkan atıkların geri dönüşümlerinin analizini öğrenir
4) Atıkların değerlendirilme yöntemlerini öğrenir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | ||
2 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | |
3 | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |
4 | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders atık kavramı ve tanımı, atık yönetiminin turizm sektörü açısından önemi, turizmin sürdürülebilirliği ve atık yönetiminin gerekliliği mutfaklarda atıkların etkin kullanımı, mutfaklarda yiyecek üretimi sonucu ortaya çıkan atıkların nicel ve nitel olarak tespiti mutfaklarda ortaya çıkan atıkların geri dönüşümlerinin analizinin yapılmasını kapsamaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte