>

Gastronomide Atık Yönetimi ve Değerlendirilmesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomide Atık Yönetimi ve Değerlendirilmesi GDR115 Seçmeli Doktora 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Atık ve atık yönetimi kavramlarını öğrenir.
2) Mutfakta atık yönetimi uygulamalarını öğrenir.
3) Mutfaklarda ortaya çıkan atıkların geri dönüşümlerinin analizini öğrenir
4) Atıkların değerlendirilme yöntemlerini öğrenir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek
2 Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Düşük Orta Orta
3 Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta
4 Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders atık kavramı ve tanımı, atık yönetiminin turizm sektörü açısından önemi, turizmin sürdürülebilirliği ve atık yönetiminin gerekliliği mutfaklarda atıkların etkin kullanımı, mutfaklarda yiyecek üretimi sonucu ortaya çıkan atıkların nicel ve nitel olarak tespiti mutfaklarda ortaya çıkan atıkların geri dönüşümlerinin analizinin yapılmasını kapsamaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte