>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıdaların Reolojisi | GDR117 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 7 |
Prof. Dr. Selda UCA
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
1) Temel reoloji kavramlarını tanımlar.
2) Gıdaların reolojik özelliklerinin önemini bilir.
3) Kuvvet uygulanmasının sıvı ve katı gıdaların davranışları üzerine etkisini değerlendirir.
4) Gıdaların reolojik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan yöntemleri ve aletleri tanıyarak analiz eder.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek | ||
2 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek | |
3 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek | ||
4 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Reolojinin tanımı, gıdaların reolojik özellikleri, tekstür analizi ve tekstür parametreleri, reolojik davranış modelleri, Newton tipi ve Newton tipi olmayan akışkan gıdalar.
Türkçe
İstenmemekte