>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gıdaların Reolojisi GDR117 Seçmeli Doktora 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Selda UCA
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Temel reoloji kavramlarını tanımlar.
2) Gıdaların reolojik özelliklerinin önemini bilir.
3) Kuvvet uygulanmasının sıvı ve katı gıdaların davranışları üzerine etkisini değerlendirir.
4) Gıdaların reolojik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan yöntemleri ve aletleri tanıyarak analiz eder.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Düşük   Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Yüksek
2 Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Yüksek
3 Düşük   Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Yüksek
4 Düşük   Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Reolojinin tanımı, gıdaların reolojik özellikleri, tekstür analizi ve tekstür parametreleri, reolojik davranış modelleri, Newton tipi ve Newton tipi olmayan akışkan gıdalar.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte