>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi GDR108 Seçmeli Doktora 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sürdürülebilirliğin gastronomi turizmi üzerindeki önemini kavrar.
2) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirlik ilişikisi hakkında bilgi sahibi olur.
3) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirliği çevresel, sosyal ve kültürel açıdan inceler.
4) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirlik ilişkisinde trendlerin, medyanın, pazarlama ve yönetimin etkisini anlar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Dersin içeriğini, sürdürülebilirlik kavramının tarihçesi, önemi ve sürüdürülebilirlik göstergelerinin gastronomi turizmi ile ilişkisi, çevresel, sosyal ve kültürel açıdan incelenmesi, sürdürülebilir gastronomi turizmi üzerinde trendlerin, medyanın, pazarlama ve yönetimin etkisini incelemektir.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Sürdürülebilirlik
2) Sürdürülebilir turizmin önemi
3) Sürdürülebilir turizm göstergeleri
4) Gastronomi turizmi
5) Gastronomi unsurları, sürdürülebilirlik ve destinasyon ilişkisi
6) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirlik ilişkisi
7) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirlik ilişkisi
8) Ara Sınav
9) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
10) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
11) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
12) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
13) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
14) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
15) Sürdürülebilir gastronomi turizmi uygulamalarından örnekler
16) Final Sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Beyin Fırtınası
5) Örnek Olay
6) Bireysel Çalışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte