>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi | GDR108 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 7 |
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Sürdürülebilirliğin gastronomi turizmi üzerindeki önemini kavrar.
2) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirlik ilişikisi hakkında bilgi sahibi olur.
3) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirliği çevresel, sosyal ve kültürel açıdan inceler.
4) Gastronomi turizmi ve sürdürülebilirlik ilişkisinde trendlerin, medyanın, pazarlama ve yönetimin etkisini anlar.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Dersin içeriğini, sürdürülebilirlik kavramının tarihçesi, önemi ve sürüdürülebilirlik göstergelerinin gastronomi turizmi ile ilişkisi, çevresel, sosyal ve kültürel açıdan incelenmesi, sürdürülebilir gastronomi turizmi üzerinde trendlerin, medyanın, pazarlama ve yönetimin etkisini incelemektir.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Beyin Fırtınası
5) Örnek Olay
6) Bireysel Çalışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte