>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
İleri Fonksiyonel Gıda Teknolojileri | GDR112 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 7 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Öğrenciler fonksiyonel gıdalar, sınıflandırılmaları, Pazar durumları, yasal düzenlemeleri ve gelecek trendleri hakkında bilgiye sahip olur
2) Bilimsel araştırma makalesi veya derleme okuma, yorumlama ve ana hatlarıyla özetleyebilme ve sınıf içi tartışmalarda kendilerini ifade edebilme yeteneği kazanma
3) Fonksiyonel gıdalar ve sağlık ilişkisi, biyoyararlılıkları hakkında bilgiye sahip olur
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | |
2 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Fonksiyonel gıdaların sınıflandırılması, tüketici eğilimleri; Üretimlerinde kullanılan ingrediyenler; Sağlık ile ilişkilendirilen fonksiyonel gıdalar ; Yaşam stili ile ilişkilendirilen fonksiyonel gıdalar; Genetik yapısı değiştirilmiş fonksiyonel gıdalar; Biyoyararlılıkları, gıda güvenliği ve toksikolojisi; Yasal düzenlemeler; Özel üretim teknikleri, Ambalaj materyali seçimi; Mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel gıdaların yeri ve önemi; sağlık üzerine etkileri; Fonksiyonel gıdaların geleceği, yeni ürün tasarımları ve beklenen yasal gelişmeler.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte