>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
İleri Fonksiyonel Gıda Teknolojileri GDR112 Seçmeli Doktora 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Öğrenciler fonksiyonel gıdalar, sınıflandırılmaları, Pazar durumları, yasal düzenlemeleri ve gelecek trendleri hakkında bilgiye sahip olur
2) Bilimsel araştırma makalesi veya derleme okuma, yorumlama ve ana hatlarıyla özetleyebilme ve sınıf içi tartışmalarda kendilerini ifade edebilme yeteneği kazanma
3) Fonksiyonel gıdalar ve sağlık ilişkisi, biyoyararlılıkları hakkında bilgiye sahip olur

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek
2 Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta
3 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Fonksiyonel gıdaların sınıflandırılması, tüketici eğilimleri; Üretimlerinde kullanılan ingrediyenler; Sağlık ile ilişkilendirilen fonksiyonel gıdalar ; Yaşam stili ile ilişkilendirilen fonksiyonel gıdalar; Genetik yapısı değiştirilmiş fonksiyonel gıdalar; Biyoyararlılıkları, gıda güvenliği ve toksikolojisi; Yasal düzenlemeler; Özel üretim teknikleri, Ambalaj materyali seçimi; Mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel gıdaların yeri ve önemi; sağlık üzerine etkileri; Fonksiyonel gıdaların geleceği, yeni ürün tasarımları ve beklenen yasal gelişmeler.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte