>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Felsefesi | GDR118 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 7 |
Prof. Dr. Selda UCA
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
1) Gıda biliminin felsefi yönünü açıklar.
2) Gıda, sanat ve estetik arasındaki ilişkiyi açıklar.
3) Gıda etiği kavramını tanımlar.
4) Gıda üretiminin çevre ve iklim değişikliği ile ilişkisini açıklar.
5) Gıda politikalarını tartışır.
6) Gıda ve kadın arasındaki ilişkiyi geniş bir perspektiften ele alır.
7) Bir gıda eleştirmeninin sahip olması gereken beceleri ve sorumluluklarını tanımlar.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | ||
2 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | ||
3 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | Orta | |
4 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | ||
5 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | ||
6 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | ||
7 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Orta | Düşük | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Gıda felsefesine giriş; gıda, sanat ve estetik; gıda, tarih ve kültür; gıda ve etik; gıda ve çevre, iklim değişikliği; gıda, kıtlık ve obezite paradoksu; gıda ve küreselleşme; gıda ve sürdürülebilirlik; gıda politikaları; gıda ve kadın; gıda ve elitizm; gıda eleştirmenliği.
Türkçe
İstenmemekte