>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gıda Felsefesi GDR118 Seçmeli Doktora 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Selda UCA
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gıda biliminin felsefi yönünü açıklar.
2) Gıda, sanat ve estetik arasındaki ilişkiyi açıklar.
3) Gıda etiği kavramını tanımlar.
4) Gıda üretiminin çevre ve iklim değişikliği ile ilişkisini açıklar.
5) Gıda politikalarını tartışır.
6) Gıda ve kadın arasındaki ilişkiyi geniş bir perspektiften ele alır.
7) Bir gıda eleştirmeninin sahip olması gereken beceleri ve sorumluluklarını tanımlar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta   Orta Orta
2 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta   Orta Orta
3 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta Orta Orta Orta
4 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta   Orta Orta
5 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta   Orta Orta
6 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta   Orta Orta
7 Orta Düşük Yüksek Düşük Orta Düşük Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Gıda felsefesine giriş; gıda, sanat ve estetik; gıda, tarih ve kültür; gıda ve etik; gıda ve çevre, iklim değişikliği; gıda, kıtlık ve obezite paradoksu; gıda ve küreselleşme; gıda ve sürdürülebilirlik; gıda politikaları; gıda ve kadın; gıda ve elitizm; gıda eleştirmenliği.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte