>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomide Yeni Eğilimler GDR107 Seçmeli Doktora 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Emrah ÖZKUL

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. Mutfaklara giren yeni gıda maddelerini tanır.
2) Gastronomideki yeni eğilimleri bilir.
3) Gastronominin gelişimi konusunda bilgi sahibi olur.
4) Gastronominin gelişimi konusunda tahminlerde bulunur

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Dünyada gastronominin gelişimi açısından önemli olan yeni eğilimlerin analizi, değerlendirilmesi, yorumlanması ve tartışılması.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte