>

Dünya Mutfaklarında Beslenme Üzerine Araştırmalar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Dünya Mutfaklarında Beslenme Üzerine Araştırmalar GDR113 Seçmeli Doktora 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yiyecek ve kültür kavramlarını tanımlar ve açıklar
2) Dünya mutfaklarındaki beslenme kültürünü bilir.
3) Gastronomi turizmi, gida tüketimi ve beslenme araştırmaları üzerine güncel bilgiler edinir.
4) Farklı ülkelerin gıda kültürlerin benzerlik ve farklılıklarını tanımlar ve açıklar.
5) Farklı ülkelerin gastronomi ve beslenme alışkanlıklarını tanımlayabilir, tartışabilir ve açıklayabilir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Düşük Orta
3 Orta Düşük Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Orta
4 Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Düşük Orta
5 Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Seçilen ülkelerin mutfak kültürleri, bölgelere göre gözlenen farklılıklar mutfak araç gereçleri, yeme ve içmede kullanılan temel malzemeler yemek çeşitleri, Pişirme yöntemleri, gıda tüketim alışkanlıkları, beslenme araştırmaları, bölgelere özgü et, süt, tahıl, tatlı, sebze, meyve ürünlerinin incelenmesi

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Grup Çalışması


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte