>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Dünya Mutfaklarında Beslenme Üzerine Araştırmalar | GDR113 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 7 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Yiyecek ve kültür kavramlarını tanımlar ve açıklar
2) Dünya mutfaklarındaki beslenme kültürünü bilir.
3) Gastronomi turizmi, gida tüketimi ve beslenme araştırmaları üzerine güncel bilgiler edinir.
4) Farklı ülkelerin gıda kültürlerin benzerlik ve farklılıklarını tanımlar ve açıklar.
5) Farklı ülkelerin gastronomi ve beslenme alışkanlıklarını tanımlayabilir, tartışabilir ve açıklayabilir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | |
3 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
4 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | |
5 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Seçilen ülkelerin mutfak kültürleri, bölgelere göre gözlenen farklılıklar mutfak araç gereçleri, yeme ve içmede kullanılan temel malzemeler yemek çeşitleri, Pişirme yöntemleri, gıda tüketim alışkanlıkları, beslenme araştırmaları, bölgelere özgü et, süt, tahıl, tatlı, sebze, meyve ürünlerinin incelenmesi
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Grup Çalışması
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte