>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomide İleri Ürün Geliştirme Teknikleri ve Duyusal Analiz | GDR104 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 7 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Duyusal testlerin yiyecek içecek işletmelerinde nasıl kullanılması gerektiğini öğrenme
2) Özel gıdaların hangi alanlarda kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olma
3) Ürünü geliştirime ve buna uygun duyusal analiz, rapor oluşturulması
4) Gastronomi konusunda güncel gelişmeleri tartışabilecek.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | |
2 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | |
3 | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | |
4 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yeni gıda formülasyonlarının hazırlanması, gıdalarda duyusal özelliklerinin kontrolünde duyusal tekniklerin kullanımını yapmak
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Grup Çalışması
6) Örnek Olay
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte