>

Gastronomide İleri Ürün Geliştirme Teknikleri ve Duyusal Analiz

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomide İleri Ürün Geliştirme Teknikleri ve Duyusal Analiz GDR104 Seçmeli Doktora 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Duyusal testlerin yiyecek içecek işletmelerinde nasıl kullanılması gerektiğini öğrenme
2) Özel gıdaların hangi alanlarda kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olma
3) Ürünü geliştirime ve buna uygun duyusal analiz, rapor oluşturulması
4) Gastronomi konusunda güncel gelişmeleri tartışabilecek.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta
2 Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta
3 Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Düşük Orta
4 Orta Yüksek Orta Orta Düşük Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yeni gıda formülasyonlarının hazırlanması, gıdalarda duyusal özelliklerinin kontrolünde duyusal tekniklerin kullanımını yapmak

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Grup Çalışması
6) Örnek Olay


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

40%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

50%

Uygulama

1

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte