>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Kozmetik Bilimine Giriş II | KZP102 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Bahar | 4 |
Doç. Dr. Ömer GÜNGÖR
1) Ağızdaki yapılar ve ağız bakım kozmetiklerini açıklar
2) Kozmetik üretiminde kullanılan hammaddeler ve üretim yöntemini açıklar
3) Kozmetiklerde bulunabilecek mikroorganizmalar, bulaşma yolları ve mikrobiyolojik analizleri açıklar
4) Kozmetiklerde yapılan analizleri açıklar
5) Kozmetik ambalajlarını tasarlar
Program Yeterlilikleri | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||
1 | Düşük | |||||||||
2 | Düşük | |||||||||
3 | Yüksek | |||||||||
4 | Yüksek | |||||||||
5 | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Bu dersin içeriğinde, ağızdaki yapıların özellikleri, kozmetik hammaddeleri, renk ve kozmetikte kullanılan renk verici maddeler, kozmetikler ve koku, kozmetik üretim yöntemleri ve taşıyıcı sistemler, kozmetiklerde yapılan mikrobiyolojik analizler, kozmetikler ve hijyen, kozmetiklerde yapılan analiz ve kontroller, iyi üretim uygulamaları(GMP), kozmetiklerin toksik ve irritan etkileri, kozmetiklerin ambalajlanması yer almaktadır.
1- Yasemin Yazan. (2004), Kozmetik Bilimi, Nobel Tıp Kitabevleri..
2- Temel Ders Kitabı: Mitsui, T. (1998), New Cosmetic Science, Elsevier Science Press.
3- Ders notları / Lecture notes
4- Ders Notları. Kaynak Kitaplar.
5- Notes of Lecturer
References
6- parfüm üretimi
7- perfume production
8- ara sınav
final sınavı
9- midterms
final exam
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Bireysel Çalışma
Kısa Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte