>

Mutfak Matematiği ve Terminolojisi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mutfak Matematiği ve Terminolojisi GMS303 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında matematik bilmenin önemini kavrayabilir.
2) Gastronomi ve Mutfak Sanatları terminolojisinde kullanılan temel terminolojiyi öğrenir.
3) Terminolojiyi ve uluslararası mutfak kalıplarının tanır.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Düşük Yüksek Orta
2 Orta Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta
3 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Düşük Orta Orta Düşük Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, Mutfak Dersine Giriş, Gastronominin Gelişimi, Restoran Terminolojisi, Temel Mutfak Bilgileri Terminolojisi, Uluslararası Ağırlık Ölçüleri ve Değişimler, Çoğaltma, Bölme, Yüzdeleme İşlemleri, Oranlar ve Standart Reçete Hesaplama Uygulamaları konularını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte