>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak Matematiği ve Terminolojisi | GMS303 | Seçmeli | Lisans | 3 | Güz | 6 |
1) Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında matematik bilmenin önemini kavrayabilir.
2) Gastronomi ve Mutfak Sanatları terminolojisinde kullanılan temel terminolojiyi öğrenir.
3) Terminolojiyi ve uluslararası mutfak kalıplarının tanır.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | ||
2 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Düşük | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, Mutfak Dersine Giriş, Gastronominin Gelişimi, Restoran Terminolojisi, Temel Mutfak Bilgileri Terminolojisi, Uluslararası Ağırlık Ölçüleri ve Değişimler, Çoğaltma, Bölme, Yüzdeleme İşlemleri, Oranlar ve Standart Reçete Hesaplama Uygulamaları konularını içermektedir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte