>

Uluslararası Mutfak Uygulamaları - I

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Uluslararası Mutfak Uygulamaları - I GMS318 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Uluslararası mutfak kültürlerini ve yemekleri öğrenir.
2) Uluslararası mutfak kültürlerine özgü standart reçete geliştirmeyi ve standart reçete doğrultusunda ürün hazırlamayı öğrenir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Düşük Düşük Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek
2 Düşük Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, uluslararası mutfak kültürleri, Fransız mutfağı, Türk mutfağı, Uzak Doğu ve Avustralya mutfağı ve Amerika mutfağı genel özellikleri ve örnek menü reçeteleri konularını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte