>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Servis ve Protokol Kuralları GMS312 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Servis teknikleri arasındaki farkları bilir
2) Farklı uygarlıklardaki içecek kültürlerini tanımlar
3) •Konaklama endüstrisindeki içecek tüketiminde tüketici trendlerini bilir
4) Protol Kurallarını Bilir ve Uygular

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta                  
2     Orta              
3     Orta Orta            
4                    

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yiyecek İçecek Kavramları, Temel Menu Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması, Servis ve protokol kuralalrı Hakkında Genel Bilgiler , Dikkat Edilecek Hususlar, Standart Ölçüler ve Kurallar

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte