>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yemek Sosyolojisi | GMS320 | Seçmeli | Lisans | 3 | Bahar | 6 |
Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN
1) Gastronomi kavramını açıklar.
2) Gastronomi kavramının gelişiminde rol oynayan faktörleri bilir
3) Yiyecek içecek üretim ve tüketim süreci hakkında bilgi sahibidir
4) Yemek tarihi ve gelişim süreçlerini açıklayabilir
5) Gastronomi ve yemek tarihinin gelişim süreçleri üzerinde etkili olan faktörleri bilir
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | |||||||||||
2 | |||||||||||
3 | Orta | Orta | |||||||||
4 | Yüksek | Yüksek | |||||||||
5 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders gastronomi ve yiyecek üretimi ve tüketiminin ekonomik, sosyal, politik ve kültürel açılardan tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesini içermektedir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte