>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yemek Sosyolojisi GMS320 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gastronomi kavramını açıklar.
2) Gastronomi kavramının gelişiminde rol oynayan faktörleri bilir
3) Yiyecek içecek üretim ve tüketim süreci hakkında bilgi sahibidir
4) Yemek tarihi ve gelişim süreçlerini açıklayabilir
5) Gastronomi ve yemek tarihinin gelişim süreçleri üzerinde etkili olan faktörleri bilir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1                    
2                    
3   Orta Orta              
4   Yüksek Yüksek              
5             Orta      

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders gastronomi ve yiyecek üretimi ve tüketiminin ekonomik, sosyal, politik ve kültürel açılardan tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesini içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte