>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Füzyon Mutfak GMS411 Seçmeli Lisans 4 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Farklı mutfaklara ait yemekleri tek bir tabakta birleştirir.
2) Füzyon mutfaklarında hazırlanan menü tiplerini ve tarzlarını bilir
3) Yemek oluşturma sürecinde farklı kültürlere ait yemekler ve içerikleri bilgi süzgecinden geçirerek uygun olanları belirler.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Orta
2 Orta Orta Düşük Yüksek Orta Yüksek Düşük Orta Yüksek Yüksek
3 Orta Yüksek Orta Orta Düşük Yüksek Orta Yüksek Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Füzyon mutfağının kapsamı, yaratıcı yemek formülleri, füzyon mutfağı ile fonksiyonel yemek formülleri ve yapılacak araştırmalar ışığında füzyon mutfağına özgü farklı menüler hazırlanması hakkında bilgi sahibi olunacaktır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte