>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Enstrümental Analiz Yöntemleri | GTP214 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Enstrümantal analizlerin prensiplerini açıklar ve enstrümental analiz cihazlarını tanır.
2) Gıda analizlerinde uygulanabilecek kromatografik yöntemleri tanımlar.
3) Gıda analizlerinde uygulanabilecek spektroskopik yöntemleri tanımlar.
4) Gıda analizlerinde uygulanabilecek elektroforez yöntemleri tanımlar.
5) Gıda analizlerinde uygulanabilecek potansiyometrik yöntemleri tanımlar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta | ||||
2 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
3 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
4 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
5 | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Mevzuatı
Örnek alma, örneklerin analize hazırlanması, gıda işletmelerinde kullanılan enstrümental analizlerin (Yüksek basınç ve sıvı kromatografisi, gaz, ince tabaka, kolon, kağıt kromatografileri ve elektroforez, spektroskop ve potansiyometri vb.) prensiplerinin aktarılması ve uygulamaları. HPLC-MS, GC-MS kullanımları.
1- Öğretim elemanını ders notları
2- Lecture course notes
3- Enstrümental Gıda Analizleri-I (Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi)
Enstrümental Gıda Analizleri-II (Gaz, İnce Tabaka, Kolon, Kağıt Kromatografileri ve elektroforez)
Enstrümental Gıda Analizleri-III (Spektroskopi-Potansiyometri)
Prof.Dr.Yaşar HIŞIL. Ege Üni. Müh. Fak. Gıda Müh. Bölümü. ege Üniversitesi Ders Kitapları Yayın No:30,31,41. E.Ü. Basımevi Bornova-İzmir,1990
4- Instrumental analysis-I (High performance liquid chromatography )
Instrumental analysis-I (Gas,Thin layer , Column, Paper chromatographies )
Instrumental analysis-I (Spectroscopy-Potentiometry)
Prof.Dr.Yaşar HIŞIL. Ege Üni. Müh. Fak. Gıda Müh. Bölümü. ege Üniversitesi Ders Kitapları Yayın No:30,31,41. E.Ü. Basımevi Bornova-İzmir,1990
5- İnstrümental Analiz. Prof.Dr.Porf.Dr.Turgul GÜNDÜZ. A.Ü.Fen Fakültesi,Kimya Bölümü. Bilge Yayıncılık,Ankara,1993.
6- Hışıl, Ş., Dağıstanlı, Z., 1996. Enstrümantal Gıda Analizleri Laboratuar Kılavuzu, Ege Üniversitesi,
Mühendislik Fakültesi Çoğaltma Yayınları no:55, İzmir, 45 s.
7- Hışıl, Ş., Dağıstanlı, Z., 1996. Enstrümantal Gıda Analizleri Laboratuar Kılavuzu, Ege Üniversitesi,Mühendislik Fakültesi Çoğaltma Yayınları no:55, İzmir, 45 s.
8- İnstrümental Analiz. Prof.Dr.Porf.Dr.Turgul GÜNDÜZ. A.Ü.Fen Fakültesi,Kimya Bölümü. Bilge Yayıncılık,Ankara,1993.
9- Hışıl, Ş., Dağıstanlı, Z., 1996. Enstrümantal Gıda Analizleri Laboratuar Kılavuzu, Ege Üniversitesi,
Mühendislik Fakültesi Çoğaltma Yayınları no:55, İzmir, 45 s.
10- Hışıl, Ş., Dağıstanlı, Z., 1996. Enstrümantal Gıda Analizleri Laboratuar Kılavuzu, Ege Üniversitesi,Mühendislik Fakültesi Çoğaltma Yayınları no:55, İzmir, 45 s.
11- Enstrümental Gıda Analizleri.
12- Instrumental Analysis of Food.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte