>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mesleki Teknik İngilizce GTP219 Seçmeli Önlisans 2 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Bir yabancı dili kullanır.
2) Gıda ile ilgili terimlerin yabancı dil karşılıklarını tanımlar.
3) Gıda teknikerleri veya gıda mühendisleri ile teknik anlamda ilişki kurar.
4) Bir yabancı dili kullanarak alanındaki gelişmeleri takip eder.
5) Yabancı dilde yayınlanan gıda teknolojisi ile ilgili kaynakları okur.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1   Düşük   Orta Orta Orta Düşük
2   Düşük   Orta Orta Orta Düşük
3 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
4 Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
5 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Yok

Dersin İçeriği

Et, süt, meyve-sebze, tahıl gibi gıda endüstrisine ait genel terimler. Mikrobiyoloji, gıda kimyası, laboratuar uygulamaları, hijyen gibi Gıda Teknolojisinin temel derslerine ait terimler.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Gıda sektöründe kullanılan genel terimler
2) Süt sektörü terimleri
3) Et ve et ürünleri terimleri
4) Baharatlar
5) Meyveler
6) Sebzeler
7) Çerezler
8) Ara sınav/Değerlendirme
9) Diğer gıda ürünlerinin isimleri
10) Diğer gıda ürünlerinin isimleri
11) Hijyen kuralları
12) Teknik terimler
13) Teknik terimler
14) Sektörde kullanılan diğer terimler
15) Sektörde kullanılan diğer terimler
16) Yarıyıl sonu sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

1- Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Terimleri Rehberi İngilizce-Türkçe Türkçe-İngilizce Ankara 2005
2- Canada's 10 Least Wanted Foodborne Pathogens Government of Canada 2011
3- www.seslisozluk.net
4- Ders sırasında verilecektir.

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

60%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

50%

Kısa Sınav

1

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

40%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte