>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Mesleki Teknik İngilizce | GTP219 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
1) Bir yabancı dili kullanır.
2) Gıda ile ilgili terimlerin yabancı dil karşılıklarını tanımlar.
3) Gıda teknikerleri veya gıda mühendisleri ile teknik anlamda ilişki kurar.
4) Bir yabancı dili kullanarak alanındaki gelişmeleri takip eder.
5) Yabancı dilde yayınlanan gıda teknolojisi ile ilgili kaynakları okur.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Düşük | Orta | Orta | Orta | Düşük | |||
2 | Düşük | Orta | Orta | Orta | Düşük | |||
3 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |
4 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | |
5 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Et, süt, meyve-sebze, tahıl gibi gıda endüstrisine ait genel terimler. Mikrobiyoloji, gıda kimyası, laboratuar uygulamaları, hijyen gibi Gıda Teknolojisinin temel derslerine ait terimler.
1- Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Terimleri Rehberi İngilizce-Türkçe Türkçe-İngilizce Ankara 2005
2- Canada's 10 Least Wanted Foodborne Pathogens Government of Canada 2011
3- www.seslisozluk.net
4- Ders sırasında verilecektir.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte