>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gıda Mevzuatı GTP217 Seçmeli Önlisans 2 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Mustafa Oğuzhan KAYA
Doç. Dr. Mesude ÜNAL
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
Öğr. Gör. Ahmet Sefa ATALAY
Öğr. Gör. Kerem DOĞAN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gıdaların üretimi ile ilgili yasaları ve gıda mevzuatını uygular.
2) Gıda mevzuatına göre üretim yapılıp yapılmadığını değerlendirir.
3) Üretilen gıda maddesinin mevzuata uygun şekilde etiketlenmesini sağlar.
4) Sorumlu yöneticiliği tanımlar.
5) Alanı ile ilgili konularda sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik haklarını uygular.
6) Gıda mevzuatı alanındaki güncellemeleri takip eder.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1             Yüksek
2     Yüksek        
3     Yüksek        
4              
5              
6              

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Gıda Katkı Maddeleri

Dersin İçeriği

Gıda mevzuatı, kapsamı ve gıda mevzuatında esaslar, gıda kanunu, gıda üretim ve satış yerlerine ilişkin mevzuat, atıklarla ilgili hükümler, Türk Gıda Kodeksi, gıdaların işlenmesi, taşınması ve depolanmasına ilişkin yönetmelikler, farklı gıdalara ait tebliğler.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Mevzuatın tanımı, yürürlükteki diğer hükümlerin tanımları
2) Gıda mevzuatının tanımı, mevzuatı uygulayabilecek kurum ve kuruluşlar
3) Gıda mevzuatının hazırlanma gerekçeleri
4) Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun
5) Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun
6) TSE yönetmelikleri
7) TSE yönetmelikleri
8) x
9) Sorumlu yöneticilik
10) Temel tüketici hakları
11) Temel tüketici hakları ile ilgili yönetmelikler
12) Farklı gıda maddeleri için yayınlanan tebliğler
13) Farklı gıda maddeleri için yayınlanan tebliğler
14) Farklı gıda maddeleri için yayınlanan tebliğler
15) Farklı gıda maddeleri için yayınlanan tebliğler
16) x

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

60%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

60%

Ödev

1

40%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

40%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte