>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Mevzuatı | GTP217 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 3 |
Doç. Dr. Mustafa Oğuzhan KAYA
Doç. Dr. Mesude ÜNAL
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
Öğr. Gör. Ahmet Sefa ATALAY
Öğr. Gör. Kerem DOĞAN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Gıdaların üretimi ile ilgili yasaları ve gıda mevzuatını uygular.
2) Gıda mevzuatına göre üretim yapılıp yapılmadığını değerlendirir.
3) Üretilen gıda maddesinin mevzuata uygun şekilde etiketlenmesini sağlar.
4) Sorumlu yöneticiliği tanımlar.
5) Alanı ile ilgili konularda sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik haklarını uygular.
6) Gıda mevzuatı alanındaki güncellemeleri takip eder.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | |||||||
2 | Yüksek | |||||||
3 | Yüksek | |||||||
4 | ||||||||
5 | ||||||||
6 |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda mevzuatı, kapsamı ve gıda mevzuatında esaslar, gıda kanunu, gıda üretim ve satış yerlerine ilişkin mevzuat, atıklarla ilgili hükümler, Türk Gıda Kodeksi, gıdaların işlenmesi, taşınması ve depolanmasına ilişkin yönetmelikler, farklı gıdalara ait tebliğler.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte