>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Destinasyon Yönetiminde Yöresel Mutfaklar | GDR109 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 7 |
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Destinasyon yönetiminde yöresel mutfaklarinin çekim unsuru olarak kullanılmasını kavrar.
2) Dünya’da ön plana çıkan yöresel mutfakları bilir.
3) Türkiye’de ön plana çıkan yöresel mutfakları bilir.
4) Yöresel mutfakların özelliklerine göre destinasyon yönetim stratejisi geliştirebilir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Dersin içeriğini, destinasyon yönetimi ve yöresel mutfaklar kavramları ile ön plana çıkan yöresel mutfakların Dünya’da ve Türkiye’deki destinasyon örnekleri oluşturmaktadır.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Beyin Fırtınası
5) Örnek Olay
6) Bireysel Çalışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte