>

Destinasyon Yönetiminde Yöresel Mutfaklar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Destinasyon Yönetiminde Yöresel Mutfaklar GDR109 Seçmeli Doktora 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Destinasyon yönetiminde yöresel mutfaklarinin çekim unsuru olarak kullanılmasını kavrar.
2) Dünya’da ön plana çıkan yöresel mutfakları bilir.
3) Türkiye’de ön plana çıkan yöresel mutfakları bilir.
4) Yöresel mutfakların özelliklerine göre destinasyon yönetim stratejisi geliştirebilir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Dersin içeriğini, destinasyon yönetimi ve yöresel mutfaklar kavramları ile ön plana çıkan yöresel mutfakların Dünya’da ve Türkiye’deki destinasyon örnekleri oluşturmaktadır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Destinasyon
2) Destinasyon yönetimi - Planlama
3) Destinasyon yönetimi – Örgütleme
4) Destinasyon yönetimi – Yöneltme
5) Destinasyon yönetimi - Koordinasyon
6) Destinasyon yönetimi - Denetim
7) Yöresel Mutfaklar
8) Ara Sınav
9) Destinasyon yönetiminde Türkiye’den yöresel mutfak örnekleri
10) Destinasyon yönetiminde Türkiye’den yöresel mutfak örnekleri
11) Destinasyon yönetiminde Türkiye’den yöresel mutfak örnekleri
12) Destinasyon yönetiminde Dünya’dan yöresel mutfak örnekleri
13) Destinasyon yönetiminde Dünya’dan yöresel mutfak örnekleri
14) Destinasyon yönetiminde Dünya’dan yöresel mutfak örnekleri
15) Destinasyon yönetiminde Dünya’dan yöresel mutfak örnekleri
16) Final Sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Beyin Fırtınası
5) Örnek Olay
6) Bireysel Çalışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte