Bölüm/Program Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı | Bölüm/Program Ad (İngilizce) | Tourism and Hotel Management |
Web Adresi | http://kartepeturizm.kocaeli.edu.tr/ | E-posta | kartepe.turizm@kocaeli.edu.tr |
Telefon | 00 90 262 3533463 | BelGeç. (Fax) | 00 90 262 3534511 |
Adres | T.C. Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu 41080 Kartepe/KOCAELİ | Öğrenim Şekli | Tam Zamanlı |
Amaç | Turizm ve otel sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek. | Amaç (İngilizce) | To educate qualified manpower that is able to work in service production process of tourism and hotel sector. |
Misyon | Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yetenekleri gelişmiş, bilgiye erişme yöntemlerini öğrenmiş, Ulusal ve/veya Uluslararası standartlarda mesleğini icra edebilecek, Atatürk İlke ve Devrimlerini rehber edinmiş, çağdaş, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilke ve değerlerine bağlı kaliteli bir turizm ve otel elemanı yetiştirmek. | Misyon (İngilizce) | The reason being of Tourism and Hotel Management Program is to educate, in the light of scientific knowledge, qualified tourism and hotel staffs who open to change and development, have social awareness and responsibility, have problem-solving capabilities, learn the ways of access to information, are able to practice their profession in accordance with national and/or international standards, give importance to Atatürk's Principles and Revolutions, are faithful to modern, democratic and social state of law. |
Vizyon | Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının vizyonu, 21. yüzyılın değişen bilimsel ve sosyal koşullarına kolayca adapte olabilen, üst düzey bilgi ve beceriye sahip, takım çalışmasına ve paylaşım kültürüne yatkın, halk sağlığına ve sorumluluklarına duyarlı, inisiyatif sahibi turizm ve otel hizmetleri ile ilgili ara eleman yetiştirildiği, alanında lider ve öncü bir program olmaktır. | Vizyon (İngilizce) | Tourism and Hotel Management Program's vision is to become a program leader and pioneer to educate intermediate staff in tourism and hotel services. This program should adapt to the changing scientific and social conditions of twenty-first century easily, have high-level knowledge and skills, be familiar to team work and sharing culture, be sensitive to public health and responsibilities and have initiative. |
Kabul Koşulları | Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde programa öğrenci kabulü merkezi sınav ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. Uluslararası öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde uluslararası geçerliliği olan sınavlarla kabul edilmektedir. Değişim öğrencilerinin programa kabulü ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır. Uluslararası Değişim öğrencilerinin kabulünü Uluslararası İlişkiler Birimi, ulusal değişim öğrencilerinin kabulünü Farabi Değişim Programı Birimi yürütmektedir. Uluslararası öğrencilerin kabulünü ise Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yürütmektedir. | Kabul Koşulları (İngilizce) | Student admission to the program is made through a central examination. Students are placed in the relevant programs by the Student Selection and Placement Center according to the scores they get from the exam after they notify the program preferences they want to study. Students can apply for lateral transfer within or out of Turkey in case a quota is provided for them. Lateral Transfer student admission is declared after the evaluation of the applicant’s academic standing. Exchange student admission is also possible within the framework of agreements and protocols. |
Dereceyi Alabilme Koşulları, Kuralları | Mezuniyet koşulları ile aynı. | Dereceyi Alabilme Koşulları, Kuralları (İngilizce) | The same as graduation conditions. |
Program Genel Profili | Gün geçtikçe artan önemine paralel olarak, turizm sektörüyle ilgili çeşitli alanlardaki uygulamaları kapsayan bir programdır. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir. Öğrenciler, 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler ile 1 dönem işletmelerde uygulamalı eğitim alırlar. Turizm sektörüne ilişkin temel bilgiler alır ve uygulama alanlarına ait bilgiler kazanırlar. Akademik çalışmaların yanında staj uygulamaları ile de teorik bilgiler desteklenip, gerek bölgesel anlamda gerekse ülke çapında turizm potansiyeli artırılmaya çalışılır. | Program Genel Profili (İngilizce) | Parallel to its increasing importance day by day, it is a program that covers applications in various fields related to the tourism sector. A one-year English Preparatory Program is applied to students who wish, within the quota. The duration of the preparatory program is not included in the years shown in the education period column. Students receive theoretical and applied courses at school for 3 semesters and practical training in businesses for 1 semester. Students learn basic information about tourism sector and its application areas. Besides academic studies, in order to increase regional and countrywide tourism potential, applied trainings support students' theorical information. |
Genel Bilgi | Ulusal ve uluslararası alanda gelişmeyi sağlayan ve ekonomik katkı oluşturan, tüm dünya insanlarını ortak amaçlar çerçevesinde birleştirme ve tanıtma faaliyetlerinde en önemli rolü oynayan sektörlerden birisi turizm sektörü ve turizmle ilgili alanlardır. Kocaeli Üniversitesi, Derbent Meslek Yüksekokulu bünyesinde turizm ile ilgili öğretim programlarını oluşturmuş ve 1994 yılında öğrenci alımına başlamıştır. Turizm ve Otel işletmeciliği (I. ve II. öğretim), Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Turist Rehberliği Programlarında eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Bu programlardan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, turizm ve otel işletmeciliği sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olabilecek veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır. | Genel Bilgi (İngilizce) | Tourism sector and tourism-related areas are the sectors that play an important role in development and economic contribution to national and international level. In addition, tourism joins people of the whole world within the framework of common goals and plays a crutial role in promoting activities. Derbent Vocational School programs began to the admission of students in 1994. The programme aims to train qualified staff who can be employed in management or service supply phases in tourism and hospitality or who can run their own businesses in tourism related fields. |
Mezunlar İçin İstihdam Olanakları | Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; turizm sektöründe mal/hizmet üreten, küçük ve orta ölçekli işletmeler, sanayi kuruluşları ve kamu kurumlarında istihdam edilirler. Ayrıca bağımsız olarak da çalışabilirler. | Mezunlar İçin İstihdam Olanakları (İngilizce) | The graduates of Tourism and Hotel Management are able to work in tourism related small and medium size businesses, industrial and governmental institutions according to their qualifications. |
Sonraki Eğitim Olanakları | Mezun öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş sınavına (DGS) katılmaları ve yeterli puanı almaları durumunda, Turizm Fakülteleri, dört yıllık Yüksekokullara lisans programlarına dikey geçiş için tercih yapabilmektedirler. | Sonraki Eğitim Olanakları (İngilizce) | Upon successful completion of the programme in order to get a Bachelor's degree graduates are able to apply Tourism Faculty and other field related undergraduate programs via vertical transfer if they take Student Selection and Placement Center (OSYM) Vertical Exam and get required score. |
Mezuniyet Koşulları | Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için; Toplam 120 AKTS kredisinin sağlanması, Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, Genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. | Mezuniyet Koşulları (İngilizce) | In order to graduate, students must ; complete 120 ECTS, successfully complete all the courses listed in the program, have at least 2,00 general grade point average out of 4,00. |
Associate degree in Tourism and Hotel Management
Short Cycle (Associate's Degree)
Lateral or vertical transfer student admission is carried out basing on the "The Transfer Regulations for Associate and Undergraduate Degrees, Double Majors, Sub-specialties and Credit Transfer Regulations among Institutions". The prior learning of transfer students is recognized as per the relevant regulations of Council of Higher Education and under the coordination of the Adaptation Committee.
Kocaeli University guarantees in advance that all credits gained and courses received by an Erasmus student after the mobility abroad will be fully recognized and transferred into Kocaeli University system and upon arrival with the approval of the authorities and the student. While preparing the" Erasmus Credit Transfer and Grade Equivalency Table" the ECTS grades are transmitted to Kocaeli University grading system.
Turkish higher education institutions are in the start-up phase about the recognition of non-formal and informal education. However; computer and foreign language skills that students improve on their own, are evaluated through exemption examinations by the university. Students who prove to be proficient in such exams are exempted from related course(s).
Temel Alan | Program Yeterlilikleri | Ulusal Yeterlilik Çerçevesi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||||||||||||||||||||
BİLGİ Kuramsal, Olgusal |
1 | 1 | BİLGİ Kuramsal, Olgusal |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER Bilişsel, Uygulamalı |
1 | 1 | BECERİLER Bilişsel, Uygulamalı |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 1 | YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği |
1 | 1 | YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 1 | YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 | 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 1 | YETKİNLİKLER Alana Özgü Yetkinlik |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 |
2023/2024 Course List | |||||||||||
1. SEMESTER | |||||||||||
Catalog No |
Course Code |
Course Name | Compulsory/Elective | Course Language | T | L | U | Course Hour |
ECTS | ||
9905013 | AIT101 | Atatürk's Principles and History of Turkish Revolution I (DE) | Compulsory Course | Turkish | e_ders | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9907106 | ENF101 | Practices In Basic Information Technologies (DE) | Compulsory Course | Turkish | e_ders | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
9901012 | TDB101 | Turkish Language I (DE) | Compulsory Course | Turkish | e_ders | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9730023 | OMP109 | Generel Tourism Information | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 |
9730022 | OMP107 | Communication Techniques | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 |
9730123 | OMP105 | English Grammar I | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9730125 | OMP121 | Turkish Tourism Geography | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
3011135 | TOP121 | Nutrition Principles and Menu Planning | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
3011133 | TOP117 | General Accounting | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
3011134 | TOP119 | Culinary Services | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
3011132 | TOP115 | Tourism Economy | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
Total ECTS credits for Compulsory Course | 30 | ||||||||||
Total ECTS for 1. Semester | 30 | ||||||||||
2. SEMESTER | |||||||||||
Catalog No |
Course Code |
Course Name | Compulsory/Elective | Course Language | T | L | U | Course Hour |
ECTS | ||
9905014 | AIT102 | Atatürk's Principles and History of Turkish Revolutions II | Compulsory Course | Turkish | e_ders | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9912002 | KYP102 | Career Planning | Compulsory Course | Turkish | Kariyer Planlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 0 |
9901013 | TDB102 | Turkish Language II (DE) | Compulsory Course | Turkish | e_ders | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9730124 | OMP114 | English Grammar II | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9730130 | OMP140 | English Communication Skills-I | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9730148 | OMP108 | Tourism Management | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9730147 | OMP112 | Tourism Marketing | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
3011136 | TOP113 | Housekeeping | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
3011117 | TOP116 | Front Office Operations | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
3011118 | TOP104 | Food and Beverage Service Techniques | Compulsory Course | Turkish | Teori+Uygulama | 1 | 0 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Total ECTS credits for Compulsory Course | 18 | ||||||||||
9730126 | OMP132 | World Travel History | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730101 | OMP110 | World Tourism Centers | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730149 | OMP122 | Hygiene and Sanitation | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730150 | OMP120 | Human Resources | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730098 | OMP128 | Cultural Heritage and Tourism | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730116 | OMP130 | Special Interest Tourism | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730127 | OMP134 | Recreation and Animation Management | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730097 | OMP126 | Tourism and Environment | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730128 | OMP136 | Employee Health and Safety in Tourism | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730129 | OMP138 | Turkish Folklore and Traditional Handicrafts | Elective Course Group I | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
At least 12 ECTS courses will be selected | Total ECTS credits for Seçmeli Ders Grup I | 12 | |||||||||
Total ECTS for 2. Semester | 30 | ||||||||||
3. SEMESTER | |||||||||||
Catalog No |
Course Code |
Course Name | Compulsory/Elective | Course Language | T | L | U | Course Hour |
ECTS | ||
9730131 | OMP201 | English Communication Skills-II | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
3011122 | TOP209 | Hospitality Management | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
3011119 | TOP203 | Hotel Automation Systems | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
3011121 | TOP207 | Restaurant and Bar Services | Compulsory Course | Turkish | Teori+Uygulama | 1 | 0 | 1 | 2 | 2 | 2 |
3011141 | TOP249 | Tourism Law | Compulsory Course | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
Total ECTS credits for Compulsory Course | 12 | ||||||||||
9730136 | OMP259 | General Health Information and First Aid | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730137 | OMP261 | General Turkish History and Culture | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730134 | OMP255 | Volunteering Activities | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730139 | OMP287 | Customer Relations and Complaints Management | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730133 | OMP253 | Protocol Knowledge and Etiquette | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730114 | OMP245 | Report and Presentation Preparation Techniques | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730140 | OMP265 | Tourism Sociology | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730138 | OMP263 | Ethics and Social Responsibility in Tourism | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730141 | OMP267 | Sustainability in Tourism | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
9730135 | OMP257 | Banquet and Catering Services | Elective Course Group II | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
At least 6 ECTS courses will be selected | Total ECTS credits for Seçmeli Ders Grup II | 6 | |||||||||
9730103 | OMP211 | Behavioral Sciences | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730144 | OMP273 | Destination Management | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730104 | OMP213 | Entrepreneurship | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 4 | 0 | 0 | 4 | 4 | 4 |
9730143 | OMP271 | Crisis Management and Leadership | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730145 | OMP275 | Health Tourism | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730142 | OMP269 | Promotion and Sales Development | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9730146 | OMP279 | Digital Transformation in Tourism | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011125 | TOP231 | Industrial Food Production | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011123 | TOP215 | Quality Management Systems | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011124 | TOP221 | Travel Agency and Tour Operator | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011137 | TOP241 | Meeting and Special Event Management | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011139 | TOP245 | Tourism Policy and Planning | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011138 | TOP243 | International Tourism | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011140 | TOP247 | Food Preparation and Cooking Techniques | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 4 | 0 | 0 | 4 | 4 | 4 |
3011127 | TOP235 | Food and Beverage Services Automation | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3011128 | TOP237 | Food and Beverage Cost Control | Elective Course Group III | Turkish | Teorik | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
At least 12 ECTS courses will be selected | Total ECTS credits for Seçmeli Ders Grup III | 12 | |||||||||
Total ECTS for 3. Semester | 30 | ||||||||||
4. SEMESTER | |||||||||||
Catalog No |
Course Code |
Course Name | Compulsory/Elective | Course Language | T | L | U | Course Hour |
ECTS | ||
9730122 | OMP204 | Vocational Training in Business | Compulsory Course | Turkish | İşletmede Mesleki Eğitim | 0 | 0 | 40 | 40 | 20 | 30 |
Total ECTS credits for Compulsory Course | 30 | ||||||||||
Total ECTS for 4. Semester | 30 |
Common Course of University |
Common Course of Faculty |
Course of Program |
Examination, assessment and grading procedure is mainly based on Kocaeli University Education and Training Regulations for Associate and Undergraduate Degrees Depending on the nature of the course various instruments such as midterms, final exams, short exams, presentations, assignments, projects, portfolios and applications may be involved in the assessment process of a semester on condition that students are informed about their weights upon registry. Contribution of these activities to final grading range between 30% -70% and So as to be eligible to take the final exam, a student has to fulfill the attendance requirement of 70% for theoretical and 80 % for practical courses. Once this requirement is fulfilled, attendance is not required again in case of a failure and retaking that course. Final grading of a course is determined on the basis of semester studies and final exam. Those with certified and officially approved excuses are also given a makeup exam. Please see the course structure page and click on the courses for more info on each course.
The equivalences and coefficients of letter grades out of 100 points is as follows.
Score | Letter Grade | Coefficient | Definition |
---|---|---|---|
90-100 | AA | 4 | Excellent |
85-89 | BA | 3.5 | Very Good |
80-84 | BB | 3 | Good |
75-79 | CB | 2.5 | Satisfactory |
65-74 | CC | 2 | Pass |
58-64 | DC | 1.5 | Conditional |
50-57 | DD | 1 | Conditional |
40-49 | FD | 0.5 | Fail |
<= 39 | FF | 0 | Fail |
D | 0 | Not Fulfill the Required Attendance | |
E | 0 | Incomplete | |
N | 0 | NonAttendee ( Exams And Other Evaluations ) | |
G | 0 | Pass | |
K | 0 | Fail | |
S | 0 | Ongoing Study |
Head of Department: Associate Prof. Dr. Ömür ALYAKUT | Ömür ALYAKUT
ECTS Departmental Coordinator: Lecturer Zeynep GENÇ | Zeynep GENÇ